Consfătuirea județeană anuală a profesorilor de religie din județul Bihor

La Oradea a avut loc miercuri, 21 septembrie, consfătuirea județeană anuală a profesorilor de religie din județul Bihor. Printre participanți s-au aflat pr. prof. Radu Rus, vicar eparhial al Episcopiei Oradiei, diac. conf. univ. dr. Pavel Cherescu, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Episcop Dr. Vasile Coman’ din Oradea, și pr. lect. univ. dr. Viorel Popa, cadru didactic la aceeași facultate, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La întâlnirea care s-a desfășurat în sala festivă a Liceului Teoretic ‘Onisifor Ghibu’ din Oradea, pr. prof. Radu Rus a transmis profesorilor de religie binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, cu ocazia începutului noului an școlar. În numele ierarhului, a mulțumit profesorilor pentru modul în care gestionează actul didactic la nivelul disciplinei, subliniind cele mai importante acțiuni și proiecte în care au fost antrenați cu succes, programele derulate în parteneriat cu episcopia și Inspectoratul Școlar Județean Bihor sau cu alte instituții județene.

Au fost prezentate aspecte ale activității profesorilor de religie în anul școlar 2010-2011, concursurile și rezultatele obținute de elevi, au fost evidențiate proiectele educative și parteneriatele dezvoltate de profesori cu parohiile sau instituțiile de cultură. S-a prezentat o diagnoză a actului didactic la nivelul disciplinei. În cadrul întâlnirii, profesorii au avut posibilitatea de înscriere la programele de formare acreditate, derulate în cadrul proiectului POSDRU ‘Educatori pentru societatea cunoașterii’, implementat de ISJ Bihor în parteneriat cu ISJ Timiș, CCD Bihor, Siveco România și CCD Timiș. S-a evidențiat rolul revistei ‘Dascălul creștin’ în valorificarea experiențelor pedagogice ale profesorilor și a paginii web www.profesordereligie.ro, ca instrument de informare. Cadrele didactice ale Facultății de Teologie din Oradea au amintit specializările aprobate pentru noul an universitar, evidențiind parteneriatul cu Catedra de religie de la nivelul județului, valorificat prin organizarea comună a ediției 2010 a Simpozionului Național ‘Roman Ciorogariu – spirit european’.

Întâlnirea profesorilor de relgie din Sălaj

Consfătuirea de la Liceul Ortodox ‘Sfântul Nicolae’ din Zalău a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată în capelă, care a continuat în sala multimedia. A fost prezentat raportul de activitate pentru anul școlar 2010-2011, în care au fost expuse activitățile reprezentative ale profesorilor de religie: premiile obținute la Olimpiada de religie și la alte concursuri naționale, organizarea primei ediții a Concursului național ‘Biserica, lăcaș de închinare’, proiectele derulate în parteneriat cu episcopia și alte instituții (‘Biserica, tinerii și colindele’, ‘Un zâmbet pentru fiecare copil’, ‘Tineri lăudând pe Domnul’, ‘Ajut-o pe Denisa’), activitățile dedicate ‘Anului omagial al Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii’, precum cercul pedagogic al profesorilor de religie cu tema ‘Familia și școala – parteneri în educație’; sesiunea de referate și comunicări științifice ‘Familia în slujirea și promovarea vieții’; proiectul ‘Copii pentru părinți, părinți pentru copii’; seri duhovnicești cu tema ‘Stop violenței’. Alte subiecte ale întâlnirii s-au referit la direcțiile de acțiune pentru noul an școlar, s-a propus realizarea unor proiecte misionare și umanitare. S-a distribuit numărul 6 al revistei profesorilor de religie și a elevilor din Episcopia Sălajului ‘Din suflet, pentru suflet’.

Comentarii Facebook


Știri recente