Consfătuirea județeană a profesorilor de religie sălăjeni

Consfătuirea profesorilor de religie din județul Sălaj a avut loc Joi, 13 septembrie 2012. Aceasta a debutat cu slujba de Te Deum săvârșită în capela Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău și a continuat în sala multimedia a acestei instituții de învățământ.

Primul punct pe ordinea de zi l-a constituit aducerea la cunștință a informațiilor primite la consfătuirea națională a inspectorilor de religie desfășurată la Sarmisegetusa în perioada 3-5 septembrie 2012. Întrucât elementul de noutate îl constituie introducerea orei de Religie în planul cadru la clasa pregătitoare, s-au transmis precizările necesare referitoare la programa școlară și materialele auxiliare necesare.

A fost prezentat Raportul de activitate pentru anul școlar 2011-2012 în care au fost expuse și activitățile reprezentative ale profesorilor de religie din județ: premiile obținute la Olimpiada de religie și la alte concursuri naționale, proiectele derulate în parteneriat cu Episcopia Sălajului și alte instituții („Biserica, tinerii și colindele”, „Tineri lăudând pe Domnul”, Captivii „libertăților”), activitățile derulate în cinstea „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, după cum ne informează prof. Claudia Boha Inspector de specialitate.

Alte subiecte aflate pe ordinea de zi s-au referit la direcțiile de acțiune pentru noul an școlar, structura portofoliului profesorului de religie, stabilirea tematicii Cercurilor pedagogice, continuarea proiectelor comune Biserică – Școală prin programele naționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!”.

Cu această ocazie a fost distribuit numărul 9 al revistei profesorilor de religie și a elevilor din Episcopia Sălajului „Din suflet, pentru suflet”.

Comentarii Facebook


Știri recente