Consfătuirea Inspectorilor de Religie, la Hunedoara

La Hunedoara a început luni, 3 septembrie 2012, consfătuirea inspectorilor de Religie din toată țara. Reuniunea are ca obiectiv prezentarea programei analitice pentru noua clasă pregătitoare.

„Insprectorii de religie împreună cu Sectorul Teologic Educațional al Patriahiei Române și împreună cu pr. Oprișca, autor și membru al Comisiei Patriarhiei Române de Implementare a Programelor analitice, încearcă să prezinte corpului de inspectori din Patriarhia Română și Ministerul Educației noua programă analitică, structura ei și modalități de implemenatare. Sperăm ca aceste lucrări să se încheie cu succes pentru ca inspectorii de religie să poată prezenta apoi profesorilor care predau religia noua programă analitică și modalitățile de implementare la clasă”, a declarat pentru RadiO TRINITAS Părintele consilier Constantin Pătuleanu de la Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Sectorul teologic-educațional își desfășoară activitatea în cadrul Administrației Patriarhale, având ca atribuții analizarea și identificarea soluțiilor pentru problemele specifice învățământului religios și teologic, informarea centrelor eparhiale cu privire la hotărârile Sfântului Sinod și ale Guvernului României în domeniul învățământului, precum și monitorizarea modului de aplicare a acestor hotărâri.

Comentarii Facebook


Știri recente