Consfătuirea anuală a profesorilor de religie, la Cluj

Întrunirea anuală a profesorilor care predau disciplina religie în învățământul preuniversitar în județul Cluj a avut loc joi, 6 septembrie 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în prezența Înalt Preasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, după cum ne informează Ziarul Lumina.

La consfătuirea anuală au participat mai mulți invitați, între care inspectorul școlar general Valentin Cuibus, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ. Vasile Stanciu, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. conf. Ștefan Iloaie, și directorul Seminarului Teologic, pr. Liviu Vidican-Manci.

În prima parte a întâlnirii, cadrelor didactice le-a fost prezentat noul inspector de religie al județului Cluj, profesorul Marian Sidon. Acesta a fost instalat în funcție după ce fostul inspector, părintele Liviu Vidican-Manci, a fost desemnat și instalat ca director al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Marian Sidon este absolvent al Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este profesor titular de religie. În ultimii ani, ca profesor la Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca a amenajat și o capelă pentru elevii și cadrele didactice ale școlii. ‘Printre lucrurile importante pe care le-am putut realiza pe parcursul activității mele de profesor într-o școală se află Capela ‘Sfântul Ierarh Nicolae’, amenajată în cadrul Colegiului Tehnic Energetic. Bineînțeles, la toată activitatea cu elevii se adaugă cursuri de formare, conferințe internaționale etc.’, a spus prof. Marian Sidon.

Noul inspector de religie al județului Cluj este, de asemenea, membru al Biroului de catehizare parohială din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Discuții organizatorice

După prezentarea noului inspector, în cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte ale activității cadrelor didactice. ‘Pe ordinea de zi se găsește în primul rând diseminarea informațiilor pe care le-am primit la consfătuirea națională desfășurată la Sarmizegetusa, în perioada 3-5 septembrie’, a spus prof. Marian Sidon. De asemenea, conf. univ. Cătălin Glava de la Facultatea de Psihologie a Universității ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca a susținut un scurt referat.

În partea a doua a zilei a avut loc cea de-a doua secțiune a consfătuirii, care a inclus discuții organizatorice. Astfel, au fost stabilite structura și reorganizarea cercurilor metodice, au fost numiți profesorii metodiști și s-a stabilit Consiliul consultativ al disciplinei, care funcționează pe lângă Inspectoratul Școlar Județean.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…