Consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul Mehedinți

În fiecare an, înainte de începerea ciclului școlar, profesorii mehedințeni de Religie se întâlnesc la Consfătuiri. Anul acesta, evenimentul a avut loc la o săptămână de la Consfătuirea Națională a Inspectorilor Școlari la disciplina Religie, desfășurată în perioada 3-5 septembrie 2012 la Sarmizegetusa, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Astfel, miercuri, 12 septembrie 2012, în Sala ‘Nestor Vornicescu’ a Episcopiei Severinului și Strehaiei, cadrele didactice din județ, implicate în procesul de învățământ în cadrul disciplinei Religie Ortodoxă, au participat la Consfătuirea anuală.

Discuțiile pe marginea programei școlare și a altor probleme cu care se confruntă dascălii mehedințeni au avut loc după cuvântul de deschidere al ierarhului locului, Preasfințitul Părinte Nicodim.

Preasfinția Sa a mulțumit profesorilor prezenți pentru rezultatele deosebite obținute anul precedent la diversele concursuri și olimpiade de profil, subliniind importanța didactică și catehetică a revistei lunare eparhiale „Didahia pentru copii și părinți”, la care au acces copiii de toate vârstele școlare prin intermediul preoților și profesorilor de Religie.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai Episcopiei Severinului și Strehaiei și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Prof. Dana Săftoiu, Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți a prezentat profesorilor concluziile desprinse la consfătuirea inspectorilor de religie de la Sarmizegetusa.

Comentarii Facebook


Știri recente