Consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Râmnicului

Cadrele didactice care predau în școli și licee disciplina Religie din județul Vâlcea s-au întâlnit astăzi, astăzi, 13 septembrie 2012, în Sala de festivități a Complexului spiritual-cultural „Sf. Ierarh Antim Ivireanul’ din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează site-ul arhiram.ro.

Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului la eveniment a fost prezent părintele Consilier Cultural Constantin Cîrstea, ședința fiind prezidată de Doamna prof. Daniela Ionescu, Inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

În deschiderea întâlnirii a luat cuvântul părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a transmis tuturor profesorilor de religie binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim, după care a readus în atenție problema responsabilizării tuturor profesorilor de religie pentru colaborarea cu preoții din parohii în vederea continuării proiectelor comune Biserică – Școală, la nivel eparhial, insistându-se asupra aprofundării relației Bisericii cu Școala prin programele educaționale desfășurate la nivel local și național: „Hristos împărtășit copiilor’ și „Alege școala!’.

.

Despre principalele subiecte aflate pe ordinea de zi a vorbit inspectorul de religie, prof. Daniela Ionescu, care a prezentat noile reglementări în domeniu primite de la Ministerul Educației, structura noului an școlar, noutăți privind programa școlară, stabilirea cercurilor pedagogice din anul școlar 2012-2013, proiecte propuse de Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Vâlcea în vederea sporirii implicării în acțiunile misionare și umanitare, etc.

În cadrul ședinței au mai fost evidențiate aspecte din anul școlar 2011-2012 și au fost stabilite priorități pentru noul an școlar. Partea finală a consfătuirii a fost rezervată diferitelor aspecte practice semnalate de profesorii de Religie în activitatea școlară și dezbaterilor pe seama acestora.

La finalul întâlnirii Părintele Consilier Constantin Cîrstea a mărturisit: „Această Consfătuire are ca principal scop aducerea la cunoștința tuturor cadrelor didactice a noutăților apărute cu privire la învățământ în general și la disciplina Religie pe care o predau, în special. Elementul nou la disciplina Religie îl constituie introducerea orei de religie în planul cadru la clasa pregătitoare sau clasa O. Pentru aceasta aducem mulțumire Patriarhiei Române și Ministerului învățământului pentru efortul depus ca această disciplină să intre în aria curriculară cu tot ceea ce înseamnă elementele care o definesc.”

Comentarii Facebook


Știri recente