Consfătuire națională ASCOR și LTCOR la Timișoara

În perioada 25-27 martie a avut loc la Timișoara consfătuirea națională a filialelor din întreg cuprinsul Patriarhiei Române, a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) și a Ligii Tinerilor Creștin-Ortodocși din România (LTCOR), după cum ne informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Întâlnirea tinerilor a debutat cu participarea de praznicul Bunei Vestiri la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Timișoara și a continuat apoi, de la ora 15:00, cu întrunirea în ședință de lucru în sala festivă a Centrului Eparhial din Timișoara.

În deschiderea întâlnirii, pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, a transmis studenților mesajul de bun venit și binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și felicitările pentru bogata activitate misionar-filantropică și culturală desfășurată în sânul Bisericii de acești bine-vestitori ai cuvântului lui Dumnezeu.

‘Ne bucurăm că această întâlnire a avut loc la Timișoara și, mai mult, ne bucurăm că aceasta a debutat într-o zi specială, de sărbătoare, și credem că mesajul acesta al Bunei Vestiri va fi pentru noi toți nu doar un început al mântuirii, precum mărturisim în troparul acestei zile, ci și un început al unei bune conlucrări între tinerii participanți, care au obligația, de acum înainte, de a duce ‘vestea cea bună’, Cuvântul lui Dumnezeu, în toate centrele universitare unde își desfășoară activitatea’, a spus părintele Zaharia Pereș.

23 de filiale ASCOR și LTCOR

Adunarea Generală aduce împreună peste 50 de reprezentanți din 23 de filiale ASCOR și LTCOR din întreaga țară și are drept scop dezbaterea problemelor cu care se confruntă fiecare filială și încercarea de a găsi soluții, expunerea realizărilor, dar și propuneri pentru activitățile viitoare

‘În cele trei zile pe care le-au petrecut în Timișoara, membrii ASCOR și LTCOR din țară au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană, la slujbele oficiate în Biserica ‘Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș’ din incinta Centrului Eparhial, au fost oaspeții muzeelor din incinta catedralei, precum și ai Muzeului Revoluției. Programul s-a încheiat dumincă, 27 martie, cu un pelerinaj la sfintele mănăstiri din satele românești, respectiv Dobrești, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei’, a menționat Bogdan Stănilă, președintele ASCOR Timișoara.

Consfătuirea Națională ASCOR are loc de două ori pe an, o sesiune fiind organizată în Capitală, iar cealaltă, prin acord comun, într-un alt centru universitar important din țară.

ASCOR este una dintre primele asociații studențești din țară, cu activitate neîntreruptă din 1990, al cărei scop este promovarea credinței creștine și a spiritualității ortodoxe în mediul universitar și preuniversitar, în duh filocalic și în conformitate cu valorile creștine de libertate, moderație, bună-cuviință și iubire de aproape. Totodată, ASCOR joacă un rol activ pe scena publică în ceea ce privește activismul civic, responsabilitatea socială, apărarea drepturilor tinerilor și formarea lor ca viitori membri ai societății românești.

Comentarii Facebook


Știri recente