Peste 200 de profesori de religie, din judetele Galati si Braila, s-au intrunit astazi in cadrul consfatuirii anuale a profesorilor de religie din Episcopia Dunarii de Jos. La acest eveniment, care a debutat la Catedrala episcopala din Galati, cu o slujba de binecuvantare, a fost prezent si PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos. Amanunte despre subiectele discutate in cadrul intrunirii ne-a oferit corespondentul Radio Trinitas la Galati, Daniel Giosan: ‘La consfatuirea profesorilor de religie din Episcopia Dunarii de Jos, au participat peste 200 de profesori. Anul acesta, au candidat la examenul de titularizare 42 de absolventi ai Facultatii de Teologie, dintre care 16 au luat peste nota sapte si, astfel, au devenit titulari. Inca mai exista patru locuri cu taxa pentru admiterea la Facultatea de Teologie. Incepand cu data de 12 pana pe 15 septembrie se fac inscrierile, iar pe 16 si 17 septembrie are loc examenul de admitere. In cadrul consfatuirii profesorilor de religie a avut loc prezentarea noilor manuale, iar, totodata, cuvantul PS Episcop adresat cu aceasta ocazie tinerilor dascali din scoli, s-a axat pe ceea ce inseamna cult, adica slavirea sau doxologia lui Dumnezeu’. Daniel Giosan ne-a spus ca cei peste 200 de profesori au cazut de acord si asupra felului in care trebuie sa decurga orele de religie: ‘Ora de religie trebuie sa fie de fapt o slavire a lui Dumnezeu, o stare de doxologie, a precizat PS Sa. Totodata, se preconizeaza ca, in prima duminica de dupa inceperea anului scolar, la Catedrala episcopala sa aiba loc o slujba a Sf. Liturghii care va fi cantata de catre elevii scolilor galatene. La inceputul orei de religie, precizeaza PS Sa, este recomandat ca profesorul de religie sa inceapa ora didactica cu lectura Evangheliei si a sfantului zilei, pentru a-i apropia pe copii de tainele vietii crestine. Totodata, ora de religie trebuie sa decurga intr-o atmosfera de toleranta, blandete, pace, seriozitate, iar candidatii trebuie sa manifeste o pregatire intelectuala puternica’.
Patriarhul Daniel: Mântuitorul Hristos arată că grijile prea multe îl paralizează sufleteşte pe om
În Duminica a 3-a după Rusalii, Patriarhul Daniel a vorbit în cuvântul rostit la Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală despre grijile vieţii şi prioritatea vieţii creştine. „Mântuitorul Hristos arată că grijile…
Grupul „Ai lui Ștefan, noi oșteni” l-a omagiat pe Sf. Ștefan cel Mare printr-un DVD lansat la Mănăstirea Putna
Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, jud. Suceava, a lansat sâmbătă, la hramul Mănăstirii Putna, al cincilea DVD cu cântece în stil tradițional, realizat…
Preoți și credincioși din Mitropolia Basarabiei s-au rugat la statuia Sf. Ștefan cel Mare din Chișinău
Preoți și credincioși din Mitropolia Basarabiei au organizat sâmbătă un eveniment cultural-religios la statuia Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare din Chișinău. Activitatea a fost prilejuită de ziua de sărbătoare a sfântului, la 30 de ani…
La inițiativa preotului din Garnizoana Botoșani, un cor militar dedică un cântec Sfântului Ștefan cel Mare
Corul militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani a dedicat un cântec Sfântului Ștefan cel Mare. Înregistrarea a fost făcută profesionist, la fel și filmările, realizate la Garnizoana Botoșani și la…
Sf. Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit la Mănăstirea Putna, la trei decenii de la canonizare
La trei decenii de la canonizare, Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit prin rugăciune și activităţi culturale la Mănăstirea Putna, ctitoria sa. Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul exterior al așezământului monastic de…