Conlucrare între instituții la hramul Sfintei Parascheva

În Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași a avut loc luni, 8 octombrie 2012, o conferință de presă dedicată hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Au participat reprezentanți ai Centrului eparhial Iași, ai Jandarmeriei Române, ai Poliției Române, ai Primăriei Municipiului Iași și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Iași.

În deschidere, după cum ne informează Ziarul Lumina, pr. Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, a amintit de lansările și expozițiile de carte cuprinse în manifestările dedicate hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. De asemenea, pr. Constantin Sturzu a menționat cele mai importante slujbe din cadrul programului liturgic al acestei săptămâni. ‘Vom oferi pelerinilor care se vor închina la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Mănăstirea Kitaev – Ucraina, câte o iconiță. Pe această iconiță sunt zugrăvite chipurile celor doi sfinți. Parohiile din Iași vor fi implicate în oferirea de ceai și hrană pentru pelerini’, a amintit pr. Constantin Sturzu, care a îndemnat reprezentanții presei să urmărească siteul oficial al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe perioada manifestărilor dedicate Sfintei Parascheva.

În municipiul Iași vor acționa în aceste zile în jur de 260 de polițiști, atât de la Poliția Rutieră, cât și de la celelalte structuri informativ-operative (Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigații Criminale și Serviciu de Intervenție Rapidă). ‘Vor fi dislocate patrule în ținută civilă pentru prinderea în flagrant a celor care încearcă să comită infracțiuni de furt din buzunare, tâlhării sau alte asemenea fapte’, a precizat comisarul Ioan Scripniciuc, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Sute de jandarmi la rândul de pelerini

Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în municipiul Iași pe timpul manifestărilor dedicate hramului Sfintei Cuvioase Parascheva vor acționa zilnic în municipiul Iași peste 500 de jandarmi. Se va acționa în sistem integrat sub coordonarea Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. ‘Efectivele dislocate în orașul Iași în perioada menționată vin de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș. Vom avea alături autoritățile publice locale, Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Prefectura județului Iași. Pentru accesul pelerinilor am pregătit un culoar special pe străzile adiacente Catedralei mitropolitane din Iași. Gradual, oamenii se vor îndrepta către curtea catedralei. Dispozitivele noastre se vor întinde până în locurile unde va fi nevoie. Estimăm ca rândul să se întindă pe trei kilometri. Obiectivul pe care îl urmărim este acela ca timpul de așteptare să fie cât mai mic. Cerem pelerinilor înțelegere și cooperare în relația cu forțele de ordine’, a declarat col. Ghiorghe Stan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și comandantul misiunii jandarmilor pe perioada sărbătorilor Sfintei Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente