Congresul Național „Hristos Împărtășit Copiilor”, la Palatul Patriarhiei

Sala „Consilium” a Palatului Patriarhiei găzduiește, cel de-al III-lea Congres național „Hristos Împărtășit Copiilor”. Evenimentul este dedicat Anului omagial al Crezului Ortodox și reunește inspectorii eparhiali pentru cateheză din fiecare eparhie, dar și reprezentanți din Ministerul Educației și Cercetării, din Organizația World Vision și din Secretariatul de Stat pentru Culte, informează Radio TRINITAS. În deschiderea lucrărilor, părintele Consilier patriarhal Gheorghe Holbea a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat participanților la Congres.

Coordonatorul programului „Hristos împărtășit copiilor”, părintele Constantin Năclad, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române și-a exprimat, apoi, convingerea că cele două zile ale Congresului vor aduce răspunsuri și soluții pentru diversele probleme întâmpinate de eparhii în implementarea acestui program: „Cred că aceste două zile vor fi de mare folos pentru fiecare deoarece avem toți provocări în Eparhiile în care lucrăm. Cu cât proiectul se extinde mai mult, cu cât cuprinde arii mai largi de lucru, cu atât provocările sunt mai largi și sper să găsim soluții eficiente. Toți cei prezenți reprezentați o bună parte din preoții din Biserica noastră care lucrează cu foarte mult devotament în educația copiilor. Această jertfă aduce roade foarte mari în Biserica noastră.

În cadrul Congresului Național „Hristos Împărtășit Copiilor” vor fi prezentate și dezbătute rapoartele de activitate ale eparhiilor. Mâine, 2 august, participanților le va fi prezentat un noul proiect „The Way” al Patriarhiei Române, destinat integrării în comunitate a familiei creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente