Congresul Național Hristos împărtășit copiilor la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei au început astăzi, 19 septembrie 2011, lucrările Congresului Național Hristos împărtășit copiilor care se află la a IV-a ediție. Evenimentul are ca scop trecerea în revistă a activităților catehetice desfășurate pe parcursul anului trecut, informează Radio TRINITAS.

Întrunirea reunește inspectori eparhiali pentru cateheză din fiecare parohie, ierarhi, reprezentanți ai „World Vision International”, precum și membri ai echipelor de proiect Alege Școala!.

„Aceasta este singura întâlnire pe an în care sunt prezenți toți inspectorii eparhiali și în care putem să împărtășim experiențele din fiecare eparhie cu toți cei prezenți, ceea ce este foarte important. Anul acesta este special pentru că ne aflăm la finalul taberelor de vară și al unei experiențe unice pentru fiecare delegat, drept care putem să discutăm problemele ivite și modul în care putem să dezvoltăm în viitor aceste activități și să stabilim modul în care putem dezvolta inițiativele legate de hotărârea Sfântului Sinod de a dedica 2012 Anul Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor„, a declarat părintele Constantin Naclad, inspector în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Cele două proiecte, Alege Școala! și Hristos împărtășit copiilor sunt două modele de parteneriat de succes între Fundația „World Vision Romania” și Patriarhia Română, iar ediția de anul acesta a Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor” este o oportunitate de a reafirma acest parteneriat.

„În parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română am putut dezvolta activitățile din cadrul proiectului și am avut multe alte inițiative: donare de carte, sprijin în amenajarea bibliotecilor parohiale, pelerinaje, și am pus accent pe importanța educației creștine în dezvoltarea copilului și promovarea modelului creștin în comunități. Rolul nostru îl vedem ca o extensie a lucrării Bisericii. World Vision are o experiență totală de 60 de ani în astfel de activități. A devenit una din cele mai mari organizații mondiale de acest gen, cu reprezentanți în peste 100 de țări, cu 40.000 de angajați și, probabil, tot atâția voluntari. Credem că ce este bine pentru copil, este bine pentru întreaga comunitate. De aceea, misiunea noastră este să asigurăm copiilor României șansa să crească într-un mediu prielnic, care să îi ajute să se dezvolte fizic, intelectual și mai ales spiritual. Acesta este motivul pentru care proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’ este unul foarte special pentru organizația noastră și suntem bucuroși să fim parteneri cu Biserica Ortodoxă Română”, a declarat Cătălin Popa, directorul național al Organizației World Vision România, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente