Congresul național Hristos împărtășit copiilor la Mănăstirea Caraiman

În perioada 11-13 septembrie 2012, la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce al Mănăstirii Caraiman, se desfășoară Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor”. Evenimentul se află la cea de-a V-a ediție și este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, având ca scop trecerea în revistă a activităților catehetice desfășurate pe parcursul anului 2010 – 2011.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Insp. Constantin Naclad, Consilier în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române ‘Avem binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a desfășura acest congres și bucuria de a fi în mijlocul nostru la întâlnirea pe care o vom avea la Mănăstirea Caraiman. Acest congres are o arie mai largă deoarece vom discuta despre rezultatele Concursului Copilul învață iubirea lui Hristos care a fost concursul anual de anul acesta, despre planurile de viitor pentru Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, hotărât de Sfântul Sinod și dezvoltarea Proiectului Calea mântuirii’.

Congresul reunește inspectori eparhiali pentru cateheză din fiecare eparhie, reprezentanți ai „World Vision International”, precum și membri ai echipelor de proiect „Alege Școala!”.

Congresul Național „Hristos Împărtășit Copiilor” își propune și o dezbatere pe tema eficienței, soluții la o parte dintre problemele cu care preoții s-au confruntat până în acest moment și un plan concret de acțiune pentru asigurarea sustenabilității proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…