Congresul național Hristos împărtășit copiilor

Peste 40 de inspectori de cateheză din întreaga țară au participat zilele acestea, la Congresul național „Hristos împărtășit copiilor”.

Timp de 3 zile, la Mănăstirea Caraiman, ei au analizat impactul pe care proiectele catehetice le-au avut în rândul școlarilor și preșcolarilor, dar și perspectivele pentru următorii ani.

Prezent la eveniment astăzi, 13 septembrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe toți cei implicați în educația și catehizarea celor mici arătând că aceștia sunt credincioșii de mâine ai Bisericii.

„Mulțumim organizatorilor pentru această întrunire care a adus o experiență bogată și anume lucrarea catehetică în Patriarhia Română, începând cu parohiile, protopopiatele, eparhiile și, de asemenea, ne-am bucurat de propunerile pe care le-ați făcut pentru etapa următoare de a implica cât mai mult toate unitățile bisericești într-o lucrare mare, nobilă și de o valoare inestimabilă: educația copiilor și tinerilor. Este o investiție pe termen lung, mediu și etern, pentru că noi prin educație vrem să formăm oameni nu numai cetățeni ai patriei pământești, ci buni creștini, viitori cetățeni ai patriei cerești. Lucrarea aceasta din programul Hristos Împărtășit Copiilor, din programul sau proiectul Alege școala! ca și lucrarea din programul Copilul învață iubirea lui Hristos sunt o continuare și o completare a lucrării pastorale a Bisericii. Pastorația se face nu numai pentru adulți, ci și pentru copii și tineri”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Scopul acestor proiecte catehetice desfășurate de Patriarhia Română este de a implica câți mai mulți copii în educația duhovnicească a mai arătat Preafericirea Sa.

„O pastorație completă înseamnă că nimeni nu este uitat, nu este exclus și nu este neglijat. Predica din Biserică trebuie completată cu o educație constantă și performantă și cu o formare a caracterelor și a deprinderilor de manifestare a creștinilor în toate momentele vieții. Și în timp de bucurie și în timp de suferință trebuie să arătăm respectul pentru părinți, pentru profesori, pentru colegi și să-i învățăm pe copii să fie solidari în fața greutăților pe care le întâmpină multe familii astăzi, într-o perioadă de criză economică, de șomaj, de sărăcie, de emigrare în străinătate’, a spus Patriarhul României.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un cuvânt de felicitarea tuturor persoanelor implicate în proiect.

‘Scopul acestei lucrări este nu de a forma elite, ci de a implica cât mai mulți părinți, copii și tineri în formarea duhovnicească, în formarea spirituală și în modul de a se comporta copii și tineri în familie, școală și societate. Vă felicităm pentru toate aceste activități. Dorim să aveți cât mai multe întâlniri la diferite niveluri și în același timp să transmitem Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române că această lucrare nu este una secundară, ci poate cea mai necesară în perspectiva timpului între toate lucrările și investițiile Bisericii noastre „, a mai spus Preafericirea Sa.

La final, Părintele Patriarh a vizitat expoziția cu lucrările realizate de copii pe parcursul verii în cadrul teberelor „Alege școala!” de la Mănăstirea Caraiman, după cum ne informează TRINITAS TV.

Proiectul catehetic Hristos împărtășit copiilor este realizat în parteneriat cu Fundația Word Vision România. Beneficiarii proiectului din acest an au fost 9620 de copii proveniți din parohiile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente