Congresul Național Hristos împărtășit copiilor

La Palatul Patriarhiei vor începe luni, 19 septembrie 2011, lucrările Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor”, eveniment aflat la cea de-a IV-a ediție. Timp de trei zile, evenimentul va reuni reprezentanți și coordonatori ai proiectului din mai multe țări.

Pr. Insp. Constantin Naclad, Coordonator al proiectului „Hristos împărtășit copiilor” a declarat pentru TRINITAS TV faptul că „Una din noutățile congresului va fi participarea domnului profesor David Frost de la Institutul de Studii Creștine Ortodoxe din Cambridge care este inițiatorul proiectului The Way. El va fi cel care ne va prezenta ideea acestui proiect și metodologia de implementare pentru că una din temele congresului va fi aplicarea efectivă a proiectului de cateheză pentru adulți The Way sau Calea„.

În cadrul congresului se vor prezenta rapoartele de activitate pe eparhii: „Vor participa delegații din toate eparhiile din țară cu binecuvântarea ierarhilor locului pentru a prezenta realizările proiectului pe parcursul anului care a trecut și, de asemenea, vrem să discutăm provocările anului care urmează, mai ales în perspectiva hotărârii Sfântului Sinod privind dedicarea anului Tainei Sfântului Maslu și a îngrijirii bolnavilor, întrucât dorim să implicăm copiii și în această parte socială a misiunii Bisericii”, a mai precizat Pr. Inspector Constantin Naclad.

Lucrările celui de-al patrulea Congres național „Hristos împărtășit copiilor” se vor încheia miercuri, 21 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…