Congresul Național al Facultăților de Teologie din Patriarhia Română, la final

Lucrările celui de-al V-lea Congres Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română s-au încheiat astăzi, 26 septembrie 2012. Tema întrunirii din acest an, desfășurată la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, a fost „Formare, calitate și competitivitate în învățământul teologic universitar contemporan”. La congres a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

În cadrul întrunirii „au fost multe discuții care au avut în vedere îmbunătățirea calității învățământului nostru teologic”, potrivit ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Congresul a reunit reprezentanți ai celor 15 Facultăți și Departamente de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română.

„Profesorii facultăților de teologie au înțeles că suntem la un moment în care trebuie să privim cu multă responsabilitate asupra învățământului teologic, asupra a ceea ce s-a făcut până acum în cadrul învățământului și mai ales să privim în viitor la ceea ce avem de făcut. În sensul acesta au fost luate măsuri de impulsionare a formării și a pregătirii teologice a tinerilor din facultățile noastre de teologie, dar și măsuri care privesc aprofundarea calității în actul teologic”, a declarat Pr. Cons. Constantin Pătuleanu de la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Cel de-al VI-lea Congres Național al Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va desfășura peste 2 ani, la Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente