„Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale”,  Roma 19 – 22 mai

Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale se va desfăşura în perioada 19-22 mai 2016, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei de la Roma . La eveniment va participa, în calitate de invitat de onoare și conferențiar principal, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Kalistos (Ware) de Diokleia (Patriahia Constantinopolului).

Vor fi prezenți, de asemenea, membrii Sinodului Mitropolitan: Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul  Ortodox Român al  Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, și Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei. Vor participa clerici, monahi și mireni din parohiile și mănăstirile întregii Mitropolii.

„Congresul Mitropoliei este o expresie a unității pastorale și misionare a parohiilor și mănăstirilor care o constituie și un prilej de a se aborda probleme de interes comun și de a pune la îndemâna preoților, monahilor și mirenilor din Mitropolie soluții mântuitoare la problemele societății de astăzi”, subliniază pr. Ioan Lupasteanu, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Programul congresului va cuprinde trei conferințe susținute de către Înaltpreasfințitul Părinte Kallistos Ware (Anglia), pr. Vasile Mihoc (România) și pr. Patriciu Vlaicu (Belgia). Alături de aceste prelegeri se vor mai organiza și o serie de ateliere pe teme diferite. Atenția acestora îndreptându-se în special spre pastorația tinerilor.

„Deoarece tinerii sunt viitorul Bisericii, asemeni Liturghiei de după Liturghie, în continuarea acestui eveniment va avea loc și Congresul NEPSIS, care-și va deschide lucrările vineri, 20 mai” anunţă Biroul de Presă al Eparhiei.

Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale se organizează o dată la doi ani.

Comentarii Facebook


Știri recente