Congresul Internațional ,,Dialogul dintre știință și religie în lumea Ortodoxă”, la Academia Română

La București a început ieri, 25 septembrie 2008, Congresul Internațional ,,Dialogul dintre știință și religie în lumea Ortodoxă”. Manifestarea, care s-a deschis la Biblioteca Academiei Române, reunește teologi și oameni de știință din numeroase țări, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Grecia, Rusia, Georgia și Serbia. La deschiderea lucrărilor a participat Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, care a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, transmis cu acest prilej.

La Congres a participat și Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, care a susținut un referat cu tema ,,Teologie și Știință-câteva gânduri”.

Congresul face parte dintr-un program pilot pentru țările ortodoxe și postcomuniste. Acest proiect constă în susținere unor cercetări, finanțarea unor publicații, organizarea de seminarii și reuniuni, naționale și internaționale, privind dialogul dintre știință și religie.

Dezbaterile vor continua, astăzi, în amfiteatrul ,, Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române, iar sâmbătă la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Patriarhul Justinian” din București. Congresul Internațional ,,Dialogul dintre știință și religie în lumea Ortodoxă” se va încheia pe data de 28 septembrie.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente