Congres NEPSIS Spania

La Zaragoza, Spania s-au desfășurat astăzi, 13 iunie, lucrările Congresului Nepsis Spania. Au participat 100 de tineri, reprezentând 13 parohii din Spania, dar și din Marea Britanie, Franța și Olanda, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române al Spaniei și Portugaliei.

Lucrările au fost prezidate de către Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, iar invitat special a părintele profesor doctor Vasile Gavrilă de la Biserica „Sfântul Nicolae-Paraclis Universitar’ din București. Programul a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului în seara de vineri, 11 iunie. A doua zi la ora 7:00 s-a săvârșit Sfânta Liturghie, slujind Preasfințitul Timotei, înconjurat de un sobor de 6 preoți. După micul dejun au început lucrările prin dezbaterea problemelor interne și prin alegerea comitetului executiv al fraternității NEPSIS.

În continuare, părintele Vasile Gavrilă a susținut o frumoasăƒ conferințăƒ adresatăƒ tinerilor și intitulată ‘Căile de mântuire ale tânărului creștin ortodox: căsătoria, călugăria și fecioria, în contextul credinței și al neamului românesc’. Conferința a fost urmatăƒ de întrebările tinerilor, întrerupte de masa de prânz, după care au continuat. Seara s-a săvârșit slujba Vecerniei, urmând ca mâine tinerii să asiste la Sfânta Liturghie, iar apoi să viziteze orașul.

Congresul a fost găzduit de parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Zaragoza, al cărui paroh este părintele Aurel Nae.

Comentarii Facebook


Știri recente