Congres internațional la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei, în Aula Magna Teoctist Patriarhul s-a desfășurat Congresul Internațional de Teologie Familia creștină, o binecuvântare pentru Biserică și societate. Congresul, organizat în contextul Anului Omagial 2011, dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Tainei Sfântului Botez și a Sfintei Cununii, a debutat astăzi, 1 noiembrie, și se va încheia joi, 3 noiembrie.

În deschiderea lucrărilor congresului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un scurt cuvânt în care a vorbit despre familia creștină, familie care are la bază Taina Sfântului Botez și Taina Sfintei Cununii.

Totodată, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidențiat legătura dintre familia creștină și Biserică.

‘Familia este binecuvântare și lumină a iubirii Preasfintei Treimi, întrucât în ea omul trăiește taina și bucuria filiației, fraternității și paternității. Din familia creștină credincioasă copilul învață să caute familia spirituală sfințitoare, adică Biserica, ai cărei membri sunt numiți fii și fiice, frați și surori, părinți și maici duhovnicești în Hristos, Fiul Tatălui ceresc’, a spus Preafericirea Sa.

Referindu-se la Botezul creștin, Patriarhul României a arătat că această Taină înseamnă pentru om afundarea lui harică în viața și iubirea Preasfintei Treimi.

Au urmat mesajele din partea Ministrului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, rostit de către dl. Nicolae Ivășchescu, și din partea Secretariatului de Stat pentru Culte rostit de către dl. Nicolae Adrian Lemeni. Apoi, a adresat un cuvânt dl. Dan Berindei, Vicepreședintele Academiei Române și dl. Ioan Pânzaru, Rectorul Universității București.

Congresul este organizat de Patriarhia Română prin Sectorul Teologic Educațional.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…