Congres internațional de teologie închinat Sfântului Vasile cel Mare, prefațat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală

Profesori din teologie din țară și străinătate participă, începând din această seară, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din Capitală, la Congresul internațional de teologie închinat Sfântului Vasile cel Mare. Evenimentul este organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București, cu prilejul „Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni – 2009”.

Despre acest eveniment a vorbit Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, în cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală, astăzi, 1 noiembrie, după cum informează Radio TRINITAS.

La Sfânta Liturghie au participat și trei ierarhi care vor reprezenta la congres Bisericile Ortodoxe surori ale Constantinopolului, Rusiei și Greciei. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit al Pergamului și reprezentant al Patriarhiei Ecumenice ,și-a exprimat, cu acest prilej, bucuria cinstirii Sfântului Vasile cel Mare în cadrul Congresului.

Comentarii Facebook


Știri recente