Congres de Teologie la Veria, în Grecia

Până duminică, orașul Veria, din Grecia, este gazda celei de-a XX-a ediții a Congresului Internațional de Teologie „Pavlia”.

Congresul reunește reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe Autocefale Surori. Reprezentantul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment este Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei. Deschiderea Congresului a fost organizată în Centrul Cultural al orașului, în prezența autorităților locale și regionale. Cu acest prilej a fost lansat și volumul omagial „Pavlia”, dedicat cinstirii Sfântului Apostol Pavel și celor 20 de ediții pe care manifestarea le împlinește în acest an.

„Mă bucur că am putut să reprezint din nou Biserica Ortodoxă Română, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Congresul Internațional de Teologie de Teologie de la Veria care a ajuns la cea de-a XX-a ediție și are în acest an și un caracter aniversar. Este un eveniment teologic și inter-ortodox cu multe implicații pastoral misionare pentru această zonă dedicat în primul rând cinstirii Sfântului Apostol Pavel care în călătoriile sale misionare a trecut și prin cetatea Veriei de altădată încreștinând pe locuitorii ei. Cu acest prilej am dat citirea mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel intitulat MISIUNE DINAMICĂ PENTRU O CULTURĂ CREȘTINĂ ASTĂZI care a fost primit de către toți participanții cu interes și cu multă bucurie”, a relatat pentru TRINITAS TV PS Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Pe lângă congresul de Teologie, manifestările anuale dedicate cinstirii Sfântului Apostol Pavel în Mitropolia de Veria, Naousa și Kampania, mai cuprind și evenimente cultural-religioase, dar și momente liturgice.

Comentarii Facebook


Știri recente