Conferințele semestriale ale preoților din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

În perioada 10-18 septembrie au loc, în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, conferințele semestriale ale preoților, pe lângă obișnuitele ședințe administrative lunare dezbătute la nivel de protoierie. Tema pe marginea căreia referenții fiecărei protoierii vor susține referatele este „Decizii ale Sfântului Sinod referitoare la frământările din viața bisericească din ultima perioadă”. Dintre subpunctele tratate pe această tema, preoții au făcut referire la:

• Hotărâri care privesc implicarea clerului în politică;

• Posibilitatea comuniunii liturgic-sacramentală cu creștinii aparținând altor confesiuni creștine;

• Sindicatele preoțești și canonicitatea acestor asocieri potrivit reglementărilor Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române;

• Receptarea hotărârilor sinodale în rândul credincioșilor și în mass-media.

Ca urmare a întâlnirii PC Protoierei cu Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Damaschin, s-a hotărât ca fiecare protoierie să găzduiască acest eveniment, astfel:

• Protoieria Călărași- 10 septembrie;

• Protoieria Lehliu- 11 septembrie;

• Protoieria Fetești- 12 septembrie;

• Protoieria Slobozia- 16 septembrie;

• Protoieria Urziceni- 17 septembrie;

• Protoieria Oltenița- 18 septembrie.

Programul acestor zile a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, știind că orice act bisericesc se află sub grija lui Dumnezeu cu atât mai mult dacă este încadrat liturgic, iar apoi a urmat prezentarea propriu-zisă a referatelor de către preoții desemnați. Discuțiile au continuat apoi pe marginea temei, făcându-se completări din partea preoților și a Preasfinției Sale.

Preasfințitul Părinte Damaschin a folosit acest prilej pentru a vizita fiecare protoierie și a lua cunoștință de ultimele lucruri petrecute și la nivel de parohie.

Conferințele susținute în aceste zile în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor se înscriu în rândul actelor de continuă pregătire a preoților și îi ajută pe aceștia să fie mereu prezenți în societatea pe care trebuie să o înduhovnicească.

Sursa: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…