Conferințele preoțești semestriale din Arhiepiscopia Bucureștilor au continuat astăzi la Ploiești

În perioada 10-11 iunie 2009, în Arhiepiscopia Bucureștilor se desfășoară conferințele preoțești semestriale la care participă preoții din toate protopopiatele din București și județele Ilfov și Prahova.

Astăzi, 11 iunie 2009, conferințele preoțești semestriale au avut loc la Ploiești unde au fost prezenți preoții protopopiatelor din județul Prahova. Slujba Sfintei Liturghii, la care au fost prezenți toți preoții participanți, a avut loc începând cu ora 8.00 în biserica Sfânta Vineri din Ploiești. Lucrările conferințe preoțești semestriale din protopopiatele prahovene au început la ora 10.00 și s-au desfășurat în sala Teatrului Toma Caragiu din Ploiești.

Tema conferințelor a fost hotărâtă de Sfântul Sinod și anume: „2009 – Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalți sfinți capadocieni”.

Tema a fost împărțită în următoarele puncte:

1. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al vieții liturgice;

2. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al familiei creștine;

3. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al vieții monahale;

4. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al operei filantropice.

Ieri, preoții din Protopopiatele I, II, III Capitală, Ilfov -Nord și Ilfov – Sud, au participat la Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum săvârșite la Mănăstirea Radu-Vodă din București. Lucrările conferinței au început la ora 11.00 în Aula Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, cu susținerea referatelor, urmate de întrebări ale auditoriului. În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța duhovnicească și culturală a obiectivelor creștine din Capadocia, pe care Preafericirea Sa, împreună cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, le-a vizitat în perioada 27 mai – 2 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente