Conferințele preoțești în Episcopia Caransebeșului

Marți, 29 mai și miercuri 30 mai, în Episcopia Caransebeșului s-au desfășurat conferințele preoțești din semestrul I a anului 2012, conferințe care au adunat preoții din cele patru protopopiate ale Eparhiei, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Cele două conferințe s-au desfășurat în sala mare a Casei de Cultură Orășenească din Oravița cu preoții protopopiatelor Oravița și Reșița și în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, cu preoții protopopiatelor Caransebeș și Băile Herculane.

Ambele conferințe au fost precedate de săvârșirea slujbei de Te-Deum în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița, respectiv în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș și au fost prezidate de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Întrucât tema stabilită de către Patriarhia Română a fost legată de declararea anului 2012 ca „An omagial al Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor”, conferențiarul invitat din acest prim semestru a fost dl. prof. univ. dr. Pavel Chirilă. Domnia sa este președintele Asociației Române a Medicilor Fitoterapeuți, doctor în științe medicale, medic primar medicină internă, prodecan al Facultății de Teologie din Craiova, profesor universitar de Bioetică, având supra specializare în fitoterapie și homeopatie. Tema conferinței a fost „Elemente de bioetică creștină în pastorația clerului”. Subiectul tratat a fost discutat și în a doua parte a conferinței, în urma întrebărilor adresate de către preoții participanți.

Prezența profesorului Pavel Chirilă la conferințele preoțești din Episcopia Caransebeșului se întemeiază și pe faptul că domnia sa își are originile în județul Caraș-Severin, mai precis în localitatea Slatina Nera, unde și-a adus contribuția pentru ctitorirea unei importante mănăstiri, urmând ca în viitorul apropiat, să ctitorească prima Clinică de Recuperare Oncologică din România.

În ultima parte a celor două conferințe s-au discutat diferite probleme administrative și pastorale existente în parohiile Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente