Conferințele preoțești în Arhiepiscopia Timișoarei, la final

În Arhiepiscopiei Timișoarei s-au încheiat Astăzi, 6 iunie 2014, conferințele preoțești cu tema „2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) în Patriarhia Română”. Ultima conferință din cadrul întâlnirilor a avut loc în Protopopiatul Făget, evenimentul desfășurându-se în sala de festivități a protopopiatului. Lucrările conferinței au fost precedate de slujba de Te Deum oficiată în capela cu hramul Înălțarea Domnului a Parohiei Făget I.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolitul Banatului la eveniment a fost prezent Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a prezidat lucrările conferinței, acesta fiind însoțit și de pr. Ionel Popescu, vicar eparhial. În prima parte a conferinței a fost prezentat referatul pe tema stabilită, iar în partea a doua a întâlnirii s-au evidențiat ce vizează activitatea pastoral-misionară și administrativă a clericilor din protopopiatele eparhiei.

Un eveniment aparte l-a constituit și sfințirea sediului Protopopiatului Făget de către Preasfințitul Paisie, moment de bucurie și mulțumire, la care au participat toți clericii din protopopiat prezenți la ședință.

(Articol realizat de Diac. Marius Mircia și Valentin Birău)

Comentarii Facebook


Știri recente