Conferințele preoțești din Eparhia Timișoarei s-au încheiat ieri

Săptămâna aceasta în Eparhia Timișoarei s-au desfășurat conferințele preoțești în toate cele cinci protopopiate Deta, Făget, Lugoj, Sânnicolau Mare și ieri, 14 mai 2009, la Timișoara, cu participarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului și a Preasfințitului Părinte Episcop vicar Paisie Lugojanul.

Tema conferinței a fost cea hotărâtă de Sfântul Sinod: ”2009 – Anul comemorativ omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalti Sfinți Capadocieni”, cu următoarele subpuncte: Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al vieții liturgice; Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al familiei creștine; Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al vieții monahale; Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al operei filantropice.

Toate conferințele au fost precedate de obișnuitul Te-Deum în cadrul căruia unul dintre preoți a rostit un cuvânt de învățătură despre Duminica Samarinencii. În partea a doua a întâlnirilor s-a analizat modul de implicare al preoților în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate datorită situației economice în care se află țara noastră. La toate conferințele, Preasfințitul Părinte Episcop Paisie Lugojanul a adresat preoților un cuvânt de îmbărbătare și i-a incurajat să se implice în rezolvarea situațiilor ce se vor ivi in parohiile pe care le păstoresc.

La conferința de ieri de la Timișoara, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a transmis preoților că vor avea tot sprijinul Centrului Eparhial în vederea ajutorării oamenilor aflați în dificultate.

Sursa: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente