Conferințele pastoral misionare în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În perioada 3-12 iunie în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară conferințele pastoral misionare semestriale de primăvară cu tema: Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii, informează eparhiaargesului.ro

Astăzi conferința a fost organizată în protopopiatul Pitești fiind prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

După prezentarea referatelor întocmite de preoții conferențiari a urmat festivitatea de premiere a elevilor din cuprinsul Eparhiei care au obținut premii importante la olimpiada de religie- faza națională și la concursul național dedicat marelui teolog român Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloaie. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit acestora premii în bani și cărți teologice tipărite recent la Editura Eparhiei.

În cadrul conferințelor organizate până acum în protopopiatele Curtea de Argeș, Pitești și Câmpulung Muscel, au fost analizate problemele curenta ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile , insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente