Conferințele pastoral-misionare de toamnă în Arhiepiscopia Târgoviștei, la final

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop Târgoviștei, a prezidat luni, 12 noiembrie 2012, lucrările Conferinței pastoral-misionare de toamnă, cu tema: „Anul omagial al îngrijirii bolnavilor”, pentru cei 270 preoți din Protoieriile Târgoviște Nord, Titu și Găești, care a avut loc la Clubul Studenților din Municipiul Târgoviște, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul a fost precedat de slujba de Te Deum, iar, apoi, a urmat cuvântul introductiv al Înaltpreasfinției Sale, care a rezumat tema conferinței preoțești, accentuând necesitatea pastoral-misionară a actualizării și aprofundării permanente a misiunii social-filantropice și caritative a Bisericii, dar și implicațiile liturgice și sacramentale ale acestei lucrări bisericești.

Preoții referenți au tratat aspecte specifice îngrijirii bolnavilor, abordând această temă din punct de vedere doctrinar, biblic, patristic, liturgic, ori pastoral-misionar, sintetizând, în mod științific, experiența lor filantropică și caritativă de la parohii.

La finalul manifestării, au fost discutate aspecte practice ale slujirii social-filantropice, dar și probleme administrative și gospodărești, curente, cu care preoții din aceste trei protoierii se confruntă la parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…