Conferințele Pastoral-Misionare de toamnă în Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a prezidat Vineri, 9 noiembrie 2012, lucrările Conferinței Pastoral-Misionare de toamnă, cu tema: „Anul omagial al îngrijirii bolnavilor”, pentru preoții din Protoieriile Târgoviște Sud și Pucioasa, care a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște.

Evenimentul duhovnicesc, științific și cultural a debutat cu slujba de Te Deum, după care a urmat cuvântul de învățătură al Chiriarhului, potrivit Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul Său Înaltpreasfinția Sa evidențiat tema centrală a întâlnirii, subliniind necesitatea actualizării și aprofundării permanente a misiunii social-filantropice și caritative a Bisericii noastre, dar și implicațiile pastorale și sacramentale ale acestei lucrări bisericești.

Referenții au aprofundat anumite aspecte specifice temei, din perspectivă doctrinară, biblică, patristică, liturgică, ori misionară, oferind bogate și variate exemple din activitatea lor parohială sau sintetizând din opera filantropică a Eparhiei.

Dezbaterea unor probleme deosebite, legate de tema întâlnirii și de activitatea administrativ-gospodărească și cea pastoral – misionară din cadrul parohiilor, a încheiat evenimentul bisericesc, care se constituie, ca de fiecare dată, într-un moment de perfecționare vocațională, întru slujirea sfintei noastre Biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…