Conferințele Pastoral-Misionare de toamnă ale preoților din Arhiepiscopia Târgoviștei

În ultimele 10 zile au avut loc în Arhiepiscopia Târgoviștei Conferințele Pastoral-Misionare de toamnă ale preoților, cu tema: „Sf. Taine și Ierurgii în viața credincioșilor”. Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a deschis la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște lucrările conferinței pentru preoții din cele cinci protoierii ale Eparhiei. Dupã săvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema conferinței, subliniind faptul că Sf. Taine și Ierurgii sunt ocazii speciale de misiune și pastorație, dar și momente importante de revigorare a vieții spirituale din parohie. De asemenea, Înaltul ierarh a evidențiat importanța conferințelor pastoral-misionare, ca mijloace de formare continuă pentru preoți și a avertizat asupra pericolului pe care îl au unele superstiții pentru spiritualitatea individuală.

Referatele preoților care au conferențiat au avut o înaltă ținută științifică, dând o frumoasă mărturie despre bogata lor experiențã pastoral-misionară. De asemenea, lucrările au abordat o problematicã actuală, legată de Sf. Taine și Ierurgii, de contribuția lor la edificarea unei puternice și vii comunități parohiale și au aprofundat probleme legate de pastorația individuală.

La finalul conferințelor au avut loc dezbateri deosebit de folositoare și au fost abordate probleme administrative curente ale preoților din protoieriile respective.

Amintim că aceste conferințe pastoral-misionare au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, odată cu o temă națională, hotărâtă de cãtre Sfântul Sinod și a doua oară cu o temă aleasă de cãtre fiecare eparhie în parte, potrivit cerințelor pastoral-misionare locale.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente