Conferințele Pastoral-Misionare de toamnă ale clerului din Arhiepiscopia Târgoviștei

Luni, 23 noiembrie 2009, au debutat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, Conferințele Pastoral-Misionare de toamnă, având ca temă: „Educația-spațiu al misiunii și pastorației. Colaborarea dintre preot și profesorul de religie în parohie”, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, pentru preoții din Protoieria Pucioasa, la biserica parohiei Podurile de Jos. În ziua de marți, 24 noiembrie, a avut loc conferința pentru Protoieriile Târgoviște Nord și Găești, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, iar joi, 26 noiembrie, acestea s-au încheiat, cu preoții din Protoieriile Târgoviște Sud și Titu, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După săvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema conferinței, aratând că scopul acesteia este acela de a evidenția legătura strânsă dintre misiunea pastorală a preotului, în parohie și cea a profesorului de religie, în școală, necesitatea promovării mesajului evanghelic în spațiul educațional, dar și modalitatea practică de colaborare dintre preot și profesorul de religie, pentru ca noile generații să beneficieze de o îndrumare spirituală de calitate, de o minimă cultură religioasă, iar misiunea Bisericii să aibă o cât mai mare eficacitate.

Referatele preoților, care au conferențiat, au abordat tematica, atât din perspectivă biblică și patristică, cât și misionar-pastorală, având o frumoasă ținută academică și dăruind o bună mărturie despre importanta lor experiență din plan pastoral și misionar. La finalul manifestării au avut loc dezbateri folositoare și au fost abordate probleme administrative curente ale preoților din protoieriile respective.

Amintim că aceste conferințe pastoral-misionare au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, o temă fiind națională, hotărâtă de către Sfântul Sinod, iar alta fiind aleasă de către fiecare eparhie în parte.

Comentarii Facebook


Știri recente