Conferințele pastoral-misionare de primăvară în Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a prezidat astăzi, 6 iunie 2011, lucrările conferinței pastoral-misionare de primăvară, cu tema: „Anul omagial al Tainei Sfântului Botez”, pentru clerul din Protoieria Pucioasa, ce s-au desfășurat în biserica, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”,din localitatea Brănești, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Conferința a debutat cu săvârșirea slujbei Te Deum-ului, după care, Înaltpreasfinția sa a rezumat tema conferinței, vorbind celor prezenți despre importanța pastoral-misionară a Tainei Sfântului Botez, despre problematica legată de această taină și accentuarea anumitor elemente de simbolism și ritual, precum și rolul ei social-comunitar și implicațiile ei în înnoirea spiritualității contemporane.

Alocuțiunile preoților referenți au avut un caracter științific, evidențiind cunoștințele teologice ale acestora, dar și experiența lor parohială. După aceea, au avut loc dezbateri legate de tema întâlnirii, iar, apoi, au fost discutate și câteva chestiuni administrative eparhiale curente, legate de specificul pastoral-misionar al preoților din această protoierie.

În ziua de 7 iunie, va avea loc conferința pastoral-misionară a preoților din Protoieria Târgoviște Sud, pe 9 iunie, pentru Protoieria Titu, pe 14 iunie, pentru Protoieria Găești, iar pe 16 iunie, pentru Protoieria Târgoviște Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente