Conferințele pastoral-misionare de primăvară din Arhiepiscopia Târgoviștei, la final

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop Târgoviștei a prezidat, marți, 18 iunie 2013, lucrările Conferinței pastoral-misionare de primăvară, cu tema: „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase”, pentru preoții din Protoieriile Târgoviște Sud și Titu, ce s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul duhovnicesc a fost deschis de slujba Te Deum-ului, iar, apoi, Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema manifestării, accentuând elementele cele mai importante ale vieții și activității Sf. Împărați Constantin și Elena, consecințele Edictului de la Mediolanum în zidirea unei lumi a toleranței și a dialogului, edificarea unei civilizații creștine, precum și preocupările Sf. Constantin în ceea ce privește familia, protecția copilului, o legislație în favoarea omului, dar și inițierea, ca model de colaborare dintre stat și Biserică, a celebrului concept de simfonie bizantină.

În prezentările realizate, preoții referenți au insistat asupra diferitelor aspecte ale activității celor două importante personalități ale lumii și istoriei noastre creștine, precum și ale implicațiilor acestora până astăzi. Dezbaterile care au avut loc, la finalul întâlnirii, au fost rodnice, oferind o benefică împărtășire a experienței pastoral-misionare și duhovnicești, atât referitoare la tema conferinței, cât și cu privire la teme pastorale concrete ale preoților din cele două protoierii.

Conferințele pastoral-misionare de Primăvară au debutat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, luni, 10 iunie, pentru preoții din Protoieria Găești, continuând, pentru cei din protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa, vineri, 14 iunie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente