Conferințele pastoral-misionare ale clerului din Arhiepiscopia Târgoviștei

Preoții din Arhiepiscopia Târgoviștei s-au întâlnit în zilele de 23 și 27 iunie a.c. la conferințele pastoral-misionare cu tema: „2008-Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii’. Grupate pe protoierii, conferințele au suscitat interesul clericilor dâmbovițeni, prin aprofundarea sensurilor spirituale și a implicațiilor practice ale Sf. Scripturi și ale Sf. Liturghii în viața Bisericii. Este demn de menționat interesul pe care l-a avut predicarea cuvântului lui Dumnezeu utilizând cele mai noi instrumente media, etica actului de presă, dar și prelungirea misionară a Liturghiei în viața socială și personală a credincioșilor.

Fiecare conferință a fost deschisă cu o rugăciune de mulțumire și de cuvântul Înaltpreasfințitului Mitropolit dr. Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, care a evidențiat contextul desfășurării acestor conferințe: aniversarea a 320 de ani de la tipărirea primei ediții integrale a Sfintei Scripturi în limba română (Biblia de la București, 1688), 500 de ani de la tipărirea Liturghierului lui Macarie, prima carte tipărită pe teritoriul țării noastre, dar și prima carte de cult tipărită în limba slavonă, 500 de ani de la trecerea la Domnul a Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Întâistătătorul Bisericii din Țara Românească, dar și anul finalizării demersurilor necesare pentru canonizarea binecredinciosul voievod Neagoe Basarab.

Referatele prezentate au fost bine documentate, au abordat în detaliu tema conferinței și au subliniat necesitatea aprofundării bogăției textelor biblice și liturgice, precum și valoarea misionară a Sf. Scripturi și a Sf. Liturghii.

.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente