Conferintele de primavară din Arhiepiscopia Sibiului

Conferințele preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului au continuat miercuri, 23 mai 2012, la sediul protopopiatelor Făgăraș I și Făgăraș II. Întâlnirea de la sediul celor două protopopiate făgărășene a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și s-a axat pe anumite aspectele teologice, liturgice și practice ale temei din acest an, stabilită pentru întreaga Patriarhie Română.

Alături de preoții din cele două protopopiate din Țara Făgărașului, la conferința preoțească au participat și preoții din Protopopiatul Rupea. Tema „Sfântul Maslu” a fost abordată prin trei referate, susținute de părintele Dorin Ioan Cristian, de la Parohia Perșani, cu o abordare istorico-patristică, de părintele Ioan Pascu, de la Parohia Măieruș, care a elaborat o lucrare sub aspect dogmatic și de părintele protopop Ioan Tărcuță, de la Parohia Ucea de Jos, evidențiind aspectele liturgice ale temei amintite.

Rânduiala bisericească

Fiecare prezentare a fost însoțită de discuții și lămuriri, iar la final, întrebările și intervențiile din sală au adus în actualitate diferite probleme de ordin practic și misionar.

„Preoții au fost animați de dorința de a afla lucruri noi și de a pune la punct anumite lucruri legate de Sfânta Taină a Maslului. Discuțiile au fost ziditoare, IPS Mitropolit Laurențiu fiind specialist în teologie și om de suflet, cu multă îngăduință față de preoții tineri, dar cu dorința de a ne încadra într-o rânduială bisericească folositoare pentru preoți și credincioși”, ne-a spus protopopul de Făgăraș I, părintele Marcel Dobrea.

După cum ne informează mitropolia-ardealului.ro, conferințele vor continua vineri, 25 mai, la Sibiu, unde sunt așteptați preoții din Protopopiatele Sibiu, Mediaș, Avrig, Agnita și Săliște.

Comentarii Facebook


Știri recente