Conferintele anuale cu preotii continua in aceste zile la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau cu o noua serie.

La Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau continua o noua serie de conferinte anuale cu preotii, manifestare ce este coordonata de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La aceasta noua serie participa preoti din Protopopiatele Botosani si Targu Neamt.

In cadrul acestei intruniri s-a vorbit despre ‘Laicatul ortodox roman in trecut si astazi’.

Mai multe amanunte despre intalnirea de astazi de la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau ne-a oferit Parintele Nicolae Dascalu, Consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: ‘In dimineata zilei de 20 septembrie 2004 au inceput la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau conferintele anuale cu preotii, avand ca teme ‘Personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant in constiinta Bisericii si a neamului romanesc’ si ‘Misiunea laicatului ortodox astazi’. In prima parte a conferintei, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a avut ca invitati pe dl. Laurentiu Tanase – Ministru Secretar de Stat in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor si pe dl. Razvan Bucuroiu – Directorul postului de Televiziune PAX. Cei doi au conferentiat despre rolul laicatului in misiunea Bisericii astazi, mai ales in lumina Anului Omagial Stefan cel Mare si Sfant. A fost o conferinta deosebit de interesanta mai ales despre provocarile la care este supusa misiunea Bisericii astazi in societate, despre dezvoltarea societatii si despre modul in care Biserica isi acomodeaza metodele pastorale la societatea de astazi. Dl. Razvan Bucuroiu a vorbit despre rolul mass-mediei in misiunea Bisericii si mai ales despre raportarea laicatului care lucreaza in presa laica cu subiect religios. Prima parte a zilei s-a incheiat cu o serie de concluzii ale Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. In cursul dupa-amiezii, lucrarile se desfasoara pe grupe de lucru. Maine, cei aproape 200 de preoti participanti se vor intalni intr-o sedinta de lucru plenara pentru a prezenta concluziile fiecarei grupe si pentru a reflecta inca o data la rolul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant in istoria Bisericii si a neamului romanesc.’

Aceste conferinte preotesti vor continua si in zilele de 22- 23 septembrie 2004 cu participarea preotilor din Protopopiatele Pascani si Harlau.

Comentarii Facebook


Știri recente