Conferințe prepascale în Arhiepiscopia Timișoarei

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei, organizează ciclul de conferințe prepascale, cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”, după cum ne-a precizat Valentin Birău.

Evenimentul este organizat ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 8576 / 7 noiembrie 2011, cu privire la declararea anului 2013 ca „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, cu prilejul împlinirii a 1700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano (313). Astfel, renumiți profesori de Teologie vor susține referate pe tema celebrării ” Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Întâlnirile se vor desfășura în perioada 28 martie – 25 aprilie după cum urmează: 28 martie, „Creștinism și politeism în perioada lui Constantin cel Mare și după el”, pr. conf. dr. Nicolae Morar (Facultatea de Teologie din Timișoara); 4 aprilie, „Biserică și stat în timpul lui Constantin cel Mare”, lect. dr. Remus Feraru (Facultatea de Teologie din Timișoara); 11 aprilie, „Libertatea ca exercițiu duhovnicesc”, pr. conf. dr. Constantin Necula (Facultatea de Teologie din Sibiu); 18 aprilie, „Lupta Bisericii pentru apărarea și formularea dreptei credințe în timpul împăratului Constantin cel Mare”, pr. prof. dr. Ștefan Buchiu (Facultatea de Teologie din București); 25 aprilie, „Sfântul împărat Constantin cel Mare în scrierile istoricului Eusebiu de Cezareea”, pr. conf. dr. Mihai Săsăujan (Facultatea de Teologie din București).

Conferințele se vor desfășura în Aula Magna a Universității de Vest începând cu ora 18:00 și sunt dedicate studenților teologi, precum și tuturor celor care doresc să aprofundeze cunoștiințele legate de activitatea deosebită a Sfinților Împărați Constantin și maica sa Elena în decursul istoriei Sfintei noastre Biserici. În încheierea fiecărei de seri de conferințe, corul Facultății de Teologie din Timișoara, condus de diac. Laurian Popa, va susține un recital coral specific perioadei Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente