Conferințe preoțești la Centrul Cultural-Pastoral Sfântul Daniil Sihastrul-Durău

1200 de preoți din Arhiepiscopia Iașilor participă, de astăzi, 16 mai 2011, până pe 5 octombrie, la conferințele preoțești de la Centrul Cultural-Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” – Durău din județul Neamț. Tema discuțiilor de anul acesta este „Pregătirea mirilor pentru Taina Cununiei și viața de familie”.

Prima întrunire a început în prezența a 100 de preoți din Protopopiatul Iași 1 și a Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care s-a referit, în deschidere, la scopul organizării întâlnirilor de acest gen.

„Toți cei de față, sau cel puțin unul, întorcându-se acasă să-și pună în gând ca să nu mai săvârșească Taina Cununiei decât după o întâlnire sau mai multe întâlniri pe care să le aibă cu mirii și una cu nașii. Gândurile care vor fi exprimate aici vor fi preluate de către grupul de colaboratori și poate, până în toamnă, să alcătuim ceea ce am numit ghidul pastoral pentru uzul preoților în ceea ce privește catehizarea tinerilor pentru viața de familie și primirea Tainei Cununiei”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente