Conferințe preoțești în trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor

În trei protopopiate din Arhiepiscopia Iașilor au avut loc astăzi, 20 ianuarie, întruniri preoțești.

Preoții din Protopopiatul Iași I s-au reunit astăzi în ședință administrativă la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Bărboi din Iași. Referatul „Catehumenatul în primele veacuri creștine” a fost prezentat de pr. Costel Ciubotaru de la Parohia Valea Ursului, care a expus un scurt istoric al catehumenatului, arătând importanța acelei perioade din viața Bisericii creștine.

„Președinții cercurilor pastorale au prezentat programul pentru anul 2011. A fost expus un raport cu privire la activitățile liturgice, pastorale și misionare din perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost transmise hotărârile venite de la Centrul eparhial Iași și de la Patriarhia Română, fiind discutate și alte probleme administrative”, a relatat părintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iași I.

De asemenea, la sediul Protopopiatului Pașcani a avut loc astăzi ședința lunară în cadrul căreia părintele Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani a susținut tema „Preotul și administrația parohială”.

„Multe din comunicările Centrului eparhial sunt legate de administrația parohială. Am făcut referire la îndatoririle pe care le are preotul în conformitate cu Statutul de Organizare și Funcționare a Bisericii Ortodoxe Române”, a spus pr. protopop Pavel Postolachi, care a adăugat faptul că la întrunirea s-a mai discutat despre normele unitare în Biserică privind rânduiala bisericească și despre uniformizarea activității pastoral-misionare în parohii „spre întărirea credincioșilor și spre buna desfășurare a misiunii preoțești”.

Tot astăzi a avut loc conferința preoților din Protopopiatul Piatra-Neamț. Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins prelucrarea măsurii impuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț în vederea prevenirii accidentelor de muncă și a securității în muncă și discutarea problemelor liturgice specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. După cum a declarat părintele Dumitru Ailincăi, protopop al Protopopiatului Piatra-Neamț preoții au fost îndemnați să intensifice cercurilor misionare în direcția abordării problemelor de pastorație în rândul tinerilor. În timpul ședinței au fost discutate mai multe probleme administrative, fiind expuse înștiințările venite de la Centrul eparhial Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente