Conferințe preoțești în Protopopiatele Hârlău și Târgu Neamț

La sediul Protopopiatului Hârlău a a avut loc, ieri, 24 aprilie 2012, întrunirea lunară a preoților. Referatul cu tema ‘Filantropia în Biserica Ortodoxă Română’ a fost prezentat de pr. Gabriel Asofie de la parohia Poiana Mărului. În continuare, preoții prezenți au discutat pe marginea temei abordate.

‘Am mai discutat despre graficul de inventariere a bunurilor parohiilor din protopopiat. De asemenea, a fost pregătită conferința de primăvară, care va avea loc pe 15 mai 2012 în prezența Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei’, a spus pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

În atmosfera bucuriei pascale, preoții din Protopopiatul Târgu Neamț s-au întrunit ieri în ședința lunară. Tema întâlnirii, ‘Rolul preotului în terapia spirituala a depresiei’, a fost susținută de pr. Mihai Bistrițeanu de la parohia Pipirig 2. ‘În zilele noastre, foarte mulți oameni, care au cunoscut adâncurile întunecoase ale necredinței, dar au fost scoși din acest iad și chemați la lumină, se nasc la o nouă viață cu totul diferită decât cea pe care au trăit-o. Se poate întâmpla ca omul să nu-și simtă bolile duhovnicești. Dacă nu-și obișnuiește privirea să fie atent la neputința sufletului, nu se va lipi de el pocăința lăuntrică. Fără aceasta, viața duhovnicească nu va avea un reper, iar omul se va abate pe un drum greșit. Rugăciunea particulară, împletită cu cea a Bisericii, cu mărturisirea păcatelor, participarea la Taina Sfântului Maslu, este leacul cel mai puternic împotriva suferințelor lăuntrice. Duhovnicul experimentat îl va ajuta pe bolnav să înțeleagă și să depășească momentul suferinței, să-i arate că un credincios nu are voie să se lase pradă suferinței și deznădejdii. El trebuie să participe frecvent la Sfânta Liturghie, având posibilitatea să se întâlnească în sfânta biserică cu Hristos Tămăduitorul și Stăpânul vieții noastre’, a rezumat pr. Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Târgu Neamț.

În continuare au fost discutate mai multe probleme de ordin administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente