Conferințe preoțești în Protopopiatele Băile Herculane și Oravița

În Protopopiatele Băile Herculane și Oravița s-au desfășurat luni, 30 mai, respectiv marți, 31 mai, conferințele preoțești de primăvară din Episcopia Caransebeșului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Tema conferințelor a fost: ‘2011 – Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română’.

Conferințele au fost prezidate de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, și au fost precedate de oficierea unui Te Deum de către preoți slujitori din cele două protopopiate.

La conferința preoțească din Protopopiatul Băile Herculane, referatul a fost susținut de părintele Iosif Franț, Parohia Domașnea, care a vorbit auditoriului despre semnificațiile și importanța celor două Sfinte Taine, a Botezului și a Cununiei, atât pentru credincioși, cât și pentru slujitorii altarelor. După susținerea referatului, au luat cuvântul și alți slujitori ai protopopiatului, care au discutat pe marginea temei. Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost însoțit la această conferință preoțească de părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului.

La conferința Protopopiatului Oravița, referatul a fost susținut de părintele Guiman Ionuț, Parohia Sasca Montană, care a făcut o paralelă între Vechiul și Noul Testament cu privire la importanța și semnificațiile celor două Sfinte Taine, în lumina Sfinților Părinți. Apoi părintele Juchi Păunel, Parohia Gârliște, a discutat despre aspectele practice ale celor două Sfinte Taine. Părintele Călin Ianchiș, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, l-a însoțit pe Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului la această conferință preoțească de primăvară.

În partea a doua a conferințelor au fost dezbătute aspecte pastoral-misionare referitoare la aceste două Sfinte Taine, precum și unele administrative, care țin de viața parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente