Conferințe preoțești în Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii s-au încheiat astăzi, 26 mai 2011, lucrările Conferințelor semestriale a preoților din cele trei protopopiate ale Eparhiei, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Conferințele au fost prezidate de către P.S. Sa Visarion Episcopul Tulcii, fiind precedate de săvârșirea slujbei de Te -Deum și au avut ca temă „Taina Sfântului Botez”, temă fixată de către Sfântul Sinod în cadrul „Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”.

Conferențiarii de la cele trei protopopiate au prezentat pe larg taina Sfântului Botez atât din punct de vedere istoric cât și din punct de vedere teologic și misionar, arătând importanța deosebită a acestei Sfintei Taine în viața Bisericii dar și a creștinilor.

S-a subliniat faptul că Botezul ca renaștere la viața cea nouă în Hristos este poarta de intrare în creștinism fiind în același timp o împreună trăire a morții și a Învierii Mântuitorului.

Au fost scoase în evidență cerințele actuale ale pastorației în legătură cu taina Sfântului Botez cu privire la rolul catehezei în pregătirea acestuia, rolul nașilor și al părinților ca și problema botezului copiilor din familii mixte.

În urma discuțiilor purtate după audierea referatelor s-au reliefat aspecte privind importanța Botezului în viața creștină ca și atenția ce trebuie acordată acestei sfinte taine în viața creștină într-o lume secularizată.

Comentarii Facebook


Știri recente