Conferințe preoțești în Episcopia Caransebeșului, 4-5 noiembrie 2009

Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Hot. 7290 / 4 noiembrie 2008), tema fixată de Centrul Episcopal Caransebeș pentru Conferința semestrului II din anul 2009 se intitulează: „Proiectele sociale și educative Hristos împărtășit copiilor și Alege școala. Perspective, exigențe, modalități de implementare”, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului.

Pentru toate protopopiatele eparhiei conferințele se vor organiza la sediul Episcopiei Caransebeșului, în Sala de Festivități „Episcop Elie Miron Cristea”, după cum urmează:

– Protopopiatul Reșița și Protopopiatul Oravița: miercuri, 4 nov. 2009, ora 10:00;

– Protopopiatul Caransebeș și Protopopiatul Băile Herculane: joi, 5 nov. 2009, ora 10:00.

Conferințele vor fi precedate de oficierea slujbei de Te-Deum (la demisolul Catedralei Învierea Domnului), la ora 9:00, după care va urma o vizită la șantierul noii catedrale episcopale. Referatul va fi susținut de un delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și de părintele consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, preoții urmând a participa cu luări de cuvânt pe marginea proiectelor discutate. În partea a doua a conferinței se vor discuta probleme administrative din parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…