Conferințe preoțești în Episcopia Caransebeșului

În perioada 23-24 mai 2013, au avut loc, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Eparhiei Caransebeșului, conferințele pastoral-misionare a preoților din cele patru protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului: Caransebeș, Reșița, Băile-Herculane și Moldova Nouă. Joi au participat preoții Protopopiatelor Caransebeș și Băile-Herculane, iar vineri a fost rândul celor din Protopopiatele Reșița și Moldova Nouă, informează episcopiacaransebesului.ro.

Conferințele au debutat printr-o slujbă de Te Deum, oficiată de către părinții slujitori, în prezența Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și a membrilor Consiliului Eparhial. Apoi, pr. Alin Vasile Câmpean, consilierul sectorului administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului, a susținut un referat cu tema „Anul omagial Sfinții Împărați Constantin și Elena – 1700 de ani de la edictul de la Mediolanum”. Au urmat părinții consilieri, alături de părinții protopopi, care au susținut anumite comunicări din partea Centrului Eparhial dar și a protopopiatelor, cu privire la activitățile desfășurate în sectoarele pe care aceștia le conduc.

„În această sesiune de primăvară a conferințelor pastoral-misionare, s-a dezbătut tema anului omagial 2013, an închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena cei „întocmai cu Apostolii”. Am susținut în cadrul acestei întâlniri în care am prezentat pe larg viața celor doi mari sfinți ai Bisericii noastre, punctând, bineînțeles și perioadele istorice în care aceștia au trăit și realizările lor deosebir de importante pentru istoria bisericească universală”, a precizat Pr. Cons. Alin Vasile Câmpean, sectorul administrativ-bisericesc.

Au fost prezenți toți slujitorii altarelor din cele patru protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului, iar în partea a doua a conferințelor au fost analizate, discutate și dezbătute și diferite aspecte de ordin administrativ-gospodăresc cu care se confruntă parohiile Episcopiei Caransebeșului în prezent.

„În această săptămână închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena și în Episcopia Caransebeșului, au avut loc conferințele preoțești. Au fost luări de cuvânt foarte interesante pe marginea conferințe și ulterior, în a doua parte, am abordat subiecte de ordin administrativ-gospodăresc, economic, social, cultural, social, filantropic, dar și activități cu tinerii. Preoții au fost receptivi și am încercat, în cuvânt de final, să-i îndemnăm pe toți părinții parohi să explice credincioșilor importanța pe care au avut-o Sfinții Împărați Constantin și Elena în istoria Bisericii Universale, importanța edictului de la Mediolanum și bineînțeles, importanța Sinodului I Ecumenic convocat în 325 la Niceea, de către Împăratul Constantin cel Mare”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul său.

Următoarele conferințe preoțești se vor organiza de către Episcopia Caransebeșului în semestrul al II-a din acest an, în cadrul cărora se va dezbate tema locală „Personalități clericale și culturale în sprijinul Bisericii bănățene” și sunt așteptați toți preoții din istorica Eparhie a Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre Sf. Ap. Petru şi Pavel: Diferiți ca temperament și cultură, dar cu foarte multe daruri și virtuți în comun

Patriarhul Daniel a vorbit miercuri în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală despre trăsăturile, viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cinstiţi în 29 iunie. ”Considerați primul şi ultimul dintre apostoli Patriarhul României…