Conferințe preoțești în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Seria conferințelor preoțești, desfășurate zilele acestea în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a continuat astăzi, 19 octombrie, cu întâlnirea preoților din Protopopiatele Mărăcineni și Râmnicu Sărat. Lucrările s-au desfășurat în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Râmnicu Sărat și au fost precedate de oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum.

Aceste conferințe au loc în contextul împlinirii, anul acesta, a 125 de ani de la recunoașterea Autocefaliei Bisericii noastre și a 85 de ani de patriarhat. Lucrările au fost prezidate de chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, informează TRINITAS TV.

„Preoții care s-au înscris la cuvânt au subliniat lucruri interesante din istoria Bisericii și au evidențiat personalitățile eclesiastice care s-au străduit pentru aceste două împliniri”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul întâlnirii au fost susținute prelegeri despre importanța celor două evenimente din viața Bisericii noastre, dar și despre premisele ce au condus la împlinirea acestora.

Conferințele dedicate aniversărilor din Biserica Ortodoxă Română vor continua în următoarea perioadă și cu preoții din celelalte protopopiate ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente