Conferințe preoțești dedicate Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni, în Episcopia Tulcii

În perioada 25-29 mai 2009 se vor desfășura în Episcopia Tulcii o serie de Conferințe preoțești dedicate Anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni, care conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a fost declarat an jubiliar în toată Patriarhia Română. Conferințele au debutat astăzi, 25 mai a.c., în Protopopiatul Babadag, prin oficierea Sfintei Liturghii, urmată de un cuvânt al Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, ce a deschis lucrările conferinței.

În debutul lucrărilor, Preasfinția Sa a evocat magistrala personalitate a Sf. Vasile cel Mare și contribuția sa definitorie la cristalizarea și statornicirea dogmelor ortodoxe. În același timp a fost evidențiată și actualitatea sa exprimată în opera liturgică, filantropică și monahală prin care trăiește și se dezvoltă Biserica astăzi. Au conferențiat pr. Mădălin Iscru, de la parohia Slava Rusă, având tema: „Sf. Vasile cel Mare – Dascăl al familiei creștine și al vieții monahale” și pr. Radu Cătălin Bălan pe tema „Sf. Vasile cel Mare – Dascăl al vieții liturgice și al operei filantropice”. Intervențiile și completările preoților au adus discuției un plus de dinamism, implicare și actualitate, fapt considerat de bun augur pentru celelalte douăƒconferințe ce se vor desfășura marți, 26 mai a.c., în Protopopiatul Tulcea, unde vor conferenția pr. Daniel Petre, de la parohia Buna-Vestire și pr. Victor Dragulschi, de la parohia Frecăței, iar vineri, 29 mai a.c., în Protopopiatul Niculițel, vor conferenția pr. Marius Croitoru, de laparohia Luncavița și pr. Nicolae Chiriță, de la parohia Telița.

Sursa: episcopiatulcii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente