Conferințe preoțești de toamnă în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Conform Statului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferințe Preoțești semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod dar și teme legate de eficientizarea misiunii pastoral – misionare și progresul duhovnicesc al preoților și credincioșilor.

Conferințele preoțești din toamna acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă: Pastorația individuală în societatea contemporană. În cadrul discuțiilor se va insista pe aspecte legate de necesitatea și semnificația pastorației individuale, modurile de exercitare ale pastorației la nivelul parohiilor urbane și rurale, categoriile sociale cărora se adresează pastorația individuală, tactul preoțesc și efectele pastorației individuale.

Conferințele preoțești se vor desfășura în cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia și la ele vor participa preoți din parohiile protopopiatelor, alături de reprezentanți ai așezămintelor monahale. Cele zece conferințe preoțești vor începe cu oficierea unei slujbe Te Deum, lucrările urmând să fie prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei sau de părinții consilieri delegați de Ierarh.

Programul conferințelor din această lună este următorul, potrivit reintregirea.ro:

Joi, 10 octombrie

– Conferință preoțească la Sighișoara

– Conferință preoțească la Târnăveni

Marți, 15 octombrie

– Conferință preoțească la Câmpeni

– Conferință preoțească la Sebeș

Comentarii Facebook


Știri recente