Conferințe preoțești de primăvară în Episcopia Severinului și Strehaiei

Conferințele preoțești de primăvară-vară, din Episcopia Severinului și Strehaiei, s-au desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în perioada 15-16 iunie, informează ‘Ziarul Lumina’. Acestea au fost precedate de Sfânta Liturghie arhierească și de slujba de Te-Deum.

Marți, 15 iunie, conferința s-¬a desfășurat în Sala de recepții a Palatului Cultural ‘Theodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin, fiind prezenți preoții din protopopiatele Drobeta-Turnu Severin Nord I, Drobeta-Turnu Severin Sud II și Vânju Mare.

Conferința a fost susținută de părintele profesor univ. dr. Gheorghe Zamfir, de la Facultatea de Teologie din Craiova, și consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, care a abordat tema Crezului ortodox, și părintele profesor univ. dr. Constantin Pătuleanu din cadrul Facultății de Teologie din Craiova, care a vorbit despre Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române.

‘Cu ocazia acestei conferințe preoțești, scriitorul Isidor Chicet, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Craiova, a citit din operele sale, potrivit programului de lectură publică a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2010. A prezentat câteva fragmente de teatru religios din piesele ‘Iosua’ și ‘A Doua Venire’, piese care au fost premiate de Uniunea Scriitorilor în anii trecuți’, a declarat părintele Viorel Vlăducu, consilier comunicații media al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Miercuri, 16 iunie, conferința s-a desfășurat la Baia de Aramă, unde au participat preoții din protopopiatele Baia de Aramă și Strehaia.

Părintele profesor Adrian Ivan, de la Facultatea de Teologie din Craiova, a abordat tema mai sus menționată din punct de vedere dogmatic, iar părintele Sergiu Popescu din cadrul Facultății de Teologie din Craiova a vorbit despre Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente