Conferințe pastoral-misionare semestriale în Arhiepiscopia Bucureștilor

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În zilele de 8 și 9 iunie 2011, în Arhiepiscopia Bucureștilor vor avea loc conferințele pastoral-misionare semestriale de primăvară cu tema „2011 – Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română„. Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, în cadrul acestor conferințe pastoral-misionare vor fi tratate următoarele subteme:

– „Slujba Sfintei Taine a Botezului – semnificație teologică și existențială„,

– „Taina Cununiei în teologia patristică și contemporană” și

– „Practici neortodoxe privind săvârșirea Botezului și Cununiei„.

Miercuri, 8 iunie 2011, de la orele 10.00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc conferința pastoral-misionară cu preoții din protopopiatele I, II și III Capitală, Ilfov Nord și Ilfov Sud. Vor mai participa preoții de caritate din municipiul București și județul Ilfov.

În deschiderea conferinței pastoral-misionare, de la orele 8.00, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal va oficia Sfânta Liturghie și un Te-Deum la biserica Sfântul Spiridon Nou din București, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Joi, 9 iunie 2011, de la orele 10.00, în Sala Amfiteatru a Casei de Cultură Nicolae Iorga din Vălenii de Munte va avea loc conferința pastoral-misionară semestrială cu preoții din protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați. De asemenea, vor participa preoții de caritate din județul Prahova.

De la orele 8.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum la biserica parohiei Mânăstirea din orașul Vălenii de Munte.

Comentarii Facebook


Știri recente