Conferințe pastoral-misionare în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Sub genericul „Familia preotului model pentru familia creștină”, părinți profesori de la facultățile de teologie ortodoxă din București și Iași susțin prelegeri în fața preoților din cuprinsul eparhiei Romanului și Bacăului, cu ocazia conferințelor preoțești pastoral-misionare, organizate la Slănic Moldova, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum a precizat părintele Constantin Gherasim, Inspector pe Probleme de Tineret și Mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Prima conferință din seria celor patru, câte se vor susține în perioada 5 – 26 septembrie, a avut loc la Casa de Cultură din Slănic Moldova, și l-a avut ca invitat pe părintele prof. univ. dr. Nicolae Achimescu. În cuvântul de deschidere, ținut în fața celor 100 de familii de preoți prezente la Slănic Moldova, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a vorbit despre importanța acestei teme din anul 2011, an dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Tainei Sfântului Botez și Sfintei Cununii.

„Este anul familiei, al celor două taine care descind din familie, al Botezului și Cununiei. Al Sfântului Botez, pentru că botezul ne introduce în Biserică, și al Sfintei Cununii, pentru că prin cununie se continuă viața în Biserică. Aceasta ca scop aducerea de copii pe lume, botezul, educația și creșterea lor”, a explicat, printre altele, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul. A urmat apoi, părintele prof. Nicolae Achimescu, care a vorbit despre „Familia preotului model de comuniune într-o societate tot mai individualistă”.

Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului vor continua săptămâna viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente